Boka charter på nätet

Att boka charter på nätet är förmodligen den vanligaste formen av digital resebokning idag, till och med mer populär än att boka flygstolar och hotell online. Sedan den första charterresan mellan Sverige och Mallorca genomfördes 1955 har charter utan tvekan blivit svenskens standardval när det kommer till utlandsresor till solen. Ordet charter innebar ursprungligen att man hyrde ett fordon för ett specifikt ändamål, från början användes det förmodligen av upptäcktsresanden som ville tränga längre in i nyupptäckta delar av Afrika och Sydamerika.

Numera fungerar charter mest i betydelsen ”paketresa”, vilket innebär att man för ett fast pris får flygstol och hotell betalt, liksom ofta transporter mellan dessa och eventuella utflykter och expeditioner som ingår i priset. Att boka en charterresa på nätet är alltså ett både snabbt och smidigt sätt att slå ihop bokningen av flygstolar och hotell separat. Det man ska komma ihåg är att det ibland kan bli dyrare än om man väljer att boka allt själv och separat, men det man får för pengarna är helt klart extra bekvämlighet som gör att man inte behöver oroa sig för varken det ena eller det andra.

De flesta flygbolag erbjuder egna charterresor. I dessa fall har de samarbeten med hotell eller vandrarhem på plats. Även resebyråer fokuserar stort på charterresor, framför allt inom Europa men ibland även till Sydamerika och de norra delarna av Afrika. Exempel på sådana är Ving och Solresor som vi förmodligen alla har hört talas om, och Apollo, som numera inte bara erbjuder resor och resepaket till Grekland utan även övriga delar av världen.

Se till att ha huvudet på skaft när du bokar en charter online: vad är det egentligen som ingår i form av transport, men framför allt mat? Tillkommer det andra avgifter än de som redovisas på bokningssidan? Kommer du att bli tvungen att lägga till saker som inte ingår i charterpaketet för att få resan exakt som du vill? Om du förbereder dig rätt, och ser till att vara noggrann i din bokning, har du alla chanser att få en riktigt lyckad charterresa!

Resetips